2016. május 5., csütörtök

Fabian Lenk: Az aranyváros titka
(Dr. Dark hihetetlen kalandjai)


Dr. Dark alakja rengeteg ismerős és sikeres karaktert ötvöz: találkozik benne a titkos ügynökök szakértelme és technika iránti rajongása, a régimódi detektívek eleganciája és éleslátása. Nem fogja el a félelem, ha küldetése egzotikus és vad tájakra hívja, akár a régi kalandregények hőseit. Feltaláló, egy ősi kastély ura. Nem mellesleg igazi családapa is, aki minden kalandot meg akar osztani két ikergyermekével, Leandróval és Lunával. Más szóval olyan titokzatos főhős, aki méltán keltheti fel a fiatal olvasóközönség figyelmét.
Fabian Lenk Dark-regényei ezért olyan családi olvasmányok, melyekben vegyülnek a gyerek-krimik, klasszikus ifjúsági kalandregények és a kortárs sci-fi elemei.
Dr. Dark magánnyomozót és ikreit, Leandrót és Lunát egy izgalmas küldetés a perui dzsungelbe hívja. Theo, az eltűnt kutató nyomába erednek, aki egy titokzatos inkaváros felfedezője. Ám az esőerdő sok veszélyt rejteget! Dr. Dark és csapata repülő motorbicikliken, különleges védőszemüveggel felszerelve veszélyes nyomozásba kezd. Velük tart Tinnie, a kissé beszédhibás robot is…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése