2020. július 28., kedd


Könyvajánlók tiniktől - tiniknek....

A Szent Johanna Gimi 1:

 A regényt egy napló formájában olvashatjuk, melyet a sorozat egyik főszereplője, Rentai Renáta ír, aki egy budapesti francia tagozatos gimnázium, a Szent Johanna Alapítványi Gimnázium diákja.  A  tinik egész gimnáziumi életét végig kísérhetjük a könyvsorozat további folytatásával.  Reni élete teljesen megváltozik miután bekerül az új iskolába, eddig nem nagyon voltak barátai de össze ismerkedik Virággal és elválaszthatatlanok lesznek és még a szerelem is rá talál…..                                                                                             
Az iskolában mindig pörög az élet a tanulmányi versenyek, a kirándulások és persze a diákcsínyek sem maradthatnak el.

A Szent Johanna Gimi 2:


Véget ért az első félév a Szent Johanna Gimiben, úgyhogy Reni a második félévbe kezd bele, egy kicsit magabiztosabban, mint az első részben. Fél év alatt jobban megismerte az osztálytársait, szerzett 2 igazi barátot, Virágot és Arnoldot. A második félévben az iskola élet még jobban felpörög, mint az előzőben, hiszen itt a Valentin hét és Bálint napi bál, a farsangi bál, tavaszköszöntő buli és persze év végén az 9/B osztálykirándulásra indul. Nah meg persze, Reninek még mindig tetszik osztálytársa Cortez, aki iránt egyre jobban dobog a szíve.

A Szent Johanna Gimi 3:

Reni alig várja, hogy a nyári szünet után viszontláthassa osztálytársait, és persze főleg Cortezt… Tizedik első félévében azonban egyre több problémával kell megküzdenie: Arnold külön utakon jár, Virág szerelmes lesz és már nincs meg hármuk között a nagy összetartás. Mindeközben továbbra is pörög az élet a Szent Johannában: új kihívások, új események és új balhék követik egymást…



A Szent Johanna Gimi 4:


Reni és Virág ismét nagyon jó barátok a nagy balhé után. Virág nemcsak Doriánnal szakított, hanem emós külsejével is. Reni igyekszik kihasználni minden percet, amit Arnolddal tölthet, ám Cortez ezt egyáltalán nem nézi jó szemmel, ezért a két fiú között megint egyre nő a feszültség…
Mindezek mellett most sem unatkoznak a Szent Johanna gimi diákjai ugyan is  fontos szerepet kap még a második félévben egy manga kiállítás, egy éjszaka a Balaton-parton és az iskolai könyvtár… Az osztály továbbra is a „legbalhésabb” társaság az iskolában, és a tanulásban sem jeleskednek. A sok panasz miatt még a nyár eleji párizsi csereutazás is veszélybe kerül…


A Szent Joahanna Gimi 5:


Egyik legizgalmasabb könyv a sorozatból, Reni és Cortez összejönnek, Arnold mindenki nagy bánatára Párizsba megy tovább tanulni így ott hagyja a Szent Johannát, de az élet szintén nem áll le és pörög minden tovább….

A Szent Johanna Gimi 6:

December 20-a Reni életének legboldogabb napja, és ettől kezdve minden megváltozik. De vajon csak jó értelemben? Vajon meddig tart a váratlanul jött boldogság? És Reninek sikerül-e nemcsak megszerezni, de meg is tartani Cortezt? Mi mindennel kell megküzdenie a saját félelmein kívül?

A Szent Johanna Gimi 7:

Szeptember 1-jén Reniék immár végzősökként lépnek be a suli épületébe. Egy biztos: a legzsúfoltabb, legeseménydúsabb évnek néznek elébe, amelynek már az első fele is tele lesz óriási élményekkel (szalagavató, nagy végzős bulizások, utolsó közös szilveszter), ugyanakkor komoly buktatókkal (érettségi tárgyak kiválasztása, a felkészülés megkezdése és a nagy kérdés: a továbbtanulás). Ám a 12/b., mint tudjuk, nem átlagos társaság: ők mindent megtesznek azért, hogy az utolsó évük valóban felejthetetlenné váljon, nemcsak önmaguk, de a Szent Johanna gimi összes tanára és diákja számára is…..



A Szent Johanna Gimi 8:

A 12/B minél több időt szeretne együtt tölteni hisz utolsó évük.
 A Szent Johanna Giminek (SZJG) nincs tovább folytatása viszont van két ,,Kalauz,, nevű könyv amibe idézetek és érdekes jelenetek vannak írva, könyv végén meg találhatjuk Reni által írt levelét Corteznek….
A Könyvet mindazoknak tudom ajánlani, akit érdekelnek az izgalmas tini és gimnáziumi évek, barátságok, szerelmek, kalandok…….

Az ajánlót készítette: Diernbeck Dalma (Mindszenty József Általános iskola, Gimnázium és Kollégium)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése