2015. március 6., péntek

Philip Ardagh: Trutymóék a tengeren

Emlékeztek még Trutymó úrra és Trutymónéra?
Csúnyák. Szőrösek. Rongyosak.
Gusztustalanok. De azért megszerettük őket.
Nos, kalandjaik nem értek véget, sőt, most egy igazán különleges és titkos feladatuk van: le kell szállítaniuk egy NAFI-t. (Hogy mi az a NAFI? Egy Nagyon Fontos Illető.) Nincs könnyű dolguk, mert a NAFI-t sokan meg akarják kaparintani. Max és Márta például nagyon gyanús. (Hogy mást ne mondjunk, felváltva viselik ugyanazt a koromfekete álbajuszt.) Vagy Ragasz Lezserbaj, aki tökéletes úriember, kedves és előzékeny, mellesleg kiváló hajóskapitány. Vagy mégsem az? És itt van Fürge McKerge, a
kerekes székek virtuóza, aki, úgy tűnik, nagyon kedveli Trutymó urat. Nem csoda, ha Boldi (Trutymóék lopott fia, akinek az egyik füle sokkal nagyobb, mint a másik, a szíve meg az esze viszont mindig a helyén van) és Mimi (aki mindig rózsaszín ruhában jár, rózsaillata van, és két kolibri repked a feje körül) nem tudja, kiben bízhat, és kiben nem.
A Trutymóék a tengeren kalandos, izgalmas, és legfőképpen nagyon mulatságos nemhiába hívják a szerzőt Philip Ardaghnak, az illusztrátort pedig Axel Schefflernek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése